Friday, July 2, 2010

Hilang mood

Sejak kebelakangan ni ibu hilang mood untuk bekerja..Mungkin sudah boring dengan rutin seharian yang sama. Setiap bulan asyik mengadap kerja yang sama..mana tahan...Dalam keadaan berbadan dua nie..Pening kepala pikirkan..Tambah-tambah lagi nak berurusan dengan customer..walaupun bukan secara face to face, hanya melalui telephone conversation..Tapi ibu tetap bosan. Baru setahun 3bulan ibu kerja..nak kata nak resign memang jauh sekali..Kalau nak tukar department pun at least kenela kerja lama sikit..baru kerja dapat ke tukar..huhu..Ibu sayang nak berhenti sebab kerja di sini dah stabil selain gaji yg tinggi dan bonus tahunan.  Mahu tak mahu terpaksalah bersabar berdepan dengan kerja-kerja yang sememangnya membosankan.

Rabu lepas seorang officemate ibu dah resign..Assisstant Manager. Agak suprise sebab dia x bagi notice 2 bulan..Macam mane dia settle dgn HR ibu pun tak tau..Ikutkan bos mmg xbagi lepas macam tue jerr..Macam nak lepas tangan..kerja yang pending memang banyak.. Tapi kami tetap buat farewell, beli KFC dan kek makan kat office jerr..Sorang lagi yang tengah maternity leave akan masuk balik tgh bulan nanti..So mmg xcukup orgla.. Dengar2 bos nak hire 3 org baru..officer level.. sorang berkemungkinan akan masuk next week..so department kami dahlah sempit..kene move banyak barang2..dan kene sediakan space utk new staff nanti..Ibu just tengok jerla..nak tolong mmg xdapat.

2 comments:

  1. stay je lah mas kalo semua benefit ok
    skrg ni mn nk dpt keje dah weiii
    mas teringin nak jd housewife pulak ke ?

    ReplyDelete
  2. el-jadi housewife??sblm nie dah setahun jadi housewife..xboleh arr..xbebas nak beli ape2..huhu..aku suka pegang duit sendiri..hrp duit laki mane cukup..kita org pompuan ni kemahuan tinggi.hehe..

    ReplyDelete