Monday, January 17, 2011

Kembali berblog

Assalamualaikum wbt
Agak lama ibu menyepikan diri dan tidak mengemaskini blog ibu..Mungkin dengan kesibukan ibu menguruskan rumahtangga, anak2 dan kerja..tambah2 lagi baru menimang cahaya mata baru pada 19 Oktober lalu. Kehidupan ibu lebih berseri dengan kehadiran puteri tunggal (buat masa ni) yg ibu berikan nama MAISARAH. Simple jer nama baby baru ibu yg sekarang menginjak usia 3 bulan. Baby SARA, itu panggilan utk putri kesayangan kami. Ada peluang ibu akan ceritakan bagaimana kisahnya semasa kelahiran SARA..apepun ibu doakan agar dengan kelahiran orang baru dalam keluarga kami akan bertambah2 lagi rezeki.. AMIN
Maisarah
19 Oktober 2010

Wednesday, July 14, 2010

Kesayangan Nabil & Anas

Barang mainan kesayangan Anas dan Nabil..Hadiah dari 'Cik Ana'..adik ibu..dah lama adik ibu belikan hadiah nie..cuma baru sekarang ibu nak citerkan..asyik usung ke hulu ke hilir setiap kali nak tidur..Nabil plak siap ade bantal busyuk..hehe..ibu lupa plak nak snap rupa bantal busyuk yg ibu maksudkan tue..Nantila ade peluang kalau teringat ibu pastekan gmabar bantal busyuk Nabil..


Inilah rupa barang kesayangan anak2 ibu..yg ultraman tu sudah tentu Anas punyer..Adik plak dapat Doremon..Ni gambar masa mula2 dapat..skarang ni dah nampak kotor sikit..minum susu coklat..so ade tompok2..Macam pompuan lak dok berkepit ngn anak patung.


Saturday, July 3, 2010

Durian oh durian

Musim buah sudah tiba..paling banyak buah yang ada dijual dia area rumah @ pasar malam ialah DURIAN..dah lama jugak tak pekene durian nie..buah bubur pun sedap..cam ngidam plak..hehe..anak ibu si nabil pun suka buah nie..tapi anas tak suka..cam geli jer dia tgk buah tue..nabil nie tolak batu dan kayu jerr..Paling dia suka buah pisang..satu sisir pun boleh habis..bukan satu biji tau..satu sisir kalau ade 10 biji tue..adela tinggal dalam 2-3 biji..yg lain sumer masuk perut dia..caya tak???Anas plak lebih suka buah epal, limau..buah2 bandar..buah2 kampung nie dia xberapa gemar..Ibu plak suka buah nenas..tapi sekarang tak boleh nak makan..huhu..

Friday, July 2, 2010

Hilang mood

Sejak kebelakangan ni ibu hilang mood untuk bekerja..Mungkin sudah boring dengan rutin seharian yang sama. Setiap bulan asyik mengadap kerja yang sama..mana tahan...Dalam keadaan berbadan dua nie..Pening kepala pikirkan..Tambah-tambah lagi nak berurusan dengan customer..walaupun bukan secara face to face, hanya melalui telephone conversation..Tapi ibu tetap bosan. Baru setahun 3bulan ibu kerja..nak kata nak resign memang jauh sekali..Kalau nak tukar department pun at least kenela kerja lama sikit..baru kerja dapat ke tukar..huhu..Ibu sayang nak berhenti sebab kerja di sini dah stabil selain gaji yg tinggi dan bonus tahunan.  Mahu tak mahu terpaksalah bersabar berdepan dengan kerja-kerja yang sememangnya membosankan.

Rabu lepas seorang officemate ibu dah resign..Assisstant Manager. Agak suprise sebab dia x bagi notice 2 bulan..Macam mane dia settle dgn HR ibu pun tak tau..Ikutkan bos mmg xbagi lepas macam tue jerr..Macam nak lepas tangan..kerja yang pending memang banyak.. Tapi kami tetap buat farewell, beli KFC dan kek makan kat office jerr..Sorang lagi yang tengah maternity leave akan masuk balik tgh bulan nanti..So mmg xcukup orgla.. Dengar2 bos nak hire 3 org baru..officer level.. sorang berkemungkinan akan masuk next week..so department kami dahlah sempit..kene move banyak barang2..dan kene sediakan space utk new staff nanti..Ibu just tengok jerla..nak tolong mmg xdapat.